sábado, 17 de abril de 2010

Església de Santa Agnés de Solius


El poble agregat de Solius es troba al sector meridional del terme, prop d'un afluent de capçalera del Ridaura, al peu dels contraforts septentrionals de la serra de Sant Grau o de les Cadiretes (75 h el 1981). A la rodalia abunden també boscos de pins i alzines i en un dels afloraments rocosos proper s'alçava el castell medieval. El poblament és format per un escampall de masies voltades de terres molt ben conreades i l'església i la rectoria es troben en un paratge d'una gran bellesa i frondosa vegetació

El Monestir Cistercenc de Santa Maria de Solius va ser fundat el dia 21 de gener de 1967, després del Concili Vaticà II, per un petit grup de monjos provinents del Monestir de Poblet, en el senzill i tranquil llogarret de Solius, parròquia rural de la diòcesi de Girona, en el municipi de Santa Cristina d'Aro (Costa Brava).
Seguint la Regla de sant Benet, es dediquen enterament a l'oració i al treball, vivint en comunitat i acollint en la seva hostatgeria, per a homes, aquelles persones que desitgen compartir llur vida espiritual, en recés, per pocs dies (prèvia sol·licitud), prop del Cel per la recerca de Déu, de manera fraternal i sòbria, i en plena naturalesa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario