lunes, 12 de abril de 2010

Església de santa Maria d'Hostalric




La notícia més antiga de l'església d'Hostalric és del 1280, però la que hi ha actualment es va construir al segle XV, sobre les restes d'una ermita romànica. És per aquest motiu que la base és romànica, encara que l'interior és d'estil gòtic i la façana, barroca. Cal destacar les grans dimensions del campanar respecte de les de l'església. Se suposa que també formava part de la fortificació de la vila. També cal observar les finestres espitllerades que hi ha a la part alta de l'església, que confirmarien aquesta hipòtesi.

La imatge principal de l'església és la Mare de Déu dels Socors. Després de la guerra, els francesos es van endur la imatge de la Mare de Déu, però la llegenda diu que, en arribar a França, la Mare de Déu va girar el cap mirant cap a Catalunya i la van tornar al seu lloc.

Per la Guerra Civil, concretament el 24 de juliol del 1936, va ser incendiada, i així va començar la guerra al poble. L'alcalde que hi havia en aquells moments era en Joan Guitart, i va amagar la imatge, primer, en una casa particular, però en veure que allí també corria perill, la va amagar en un nínxol del cementiri, i quan es va acabar la guerra la van treure del nínxol i la van restaurar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario